Web
Analytics
PROSJEKTER

Prosjekter


iCare


På verdens synsdag 2015 ble dette prosjektet født. I desember 2020 ble vårt Global Grant sammen med Norges Blindeforbund (NBF) og Chimoio Rotary Club i Mosambik ferdig godkjent av RF.

I løpet av denne tiden har vi samlet inn 738.000 kr til en øyehelseklinikk i Chimoio, Mosambik. Dette er et prosjekt NBF har hatt gående i flere år. De har en øyelege ansatt av dem og optikere og øyehelse sykepleiere lokalt ansatt. Øyehelseklinikken er sliten og har utslitt utstyr så det var her vi kunne hjelpe.

I Mosambik anslår WHO (2010) at av en befolkning på over 25 millioner er så mange som opp mot 170.000 blinde og 609.000 svaksynte.  Dermed beregnes det å være så ca 779.000 synshemmede bare i Mosambik. Svært mange av disse er unødvendig blinde!

Gjennom NBF’s arbeid i Chimoio og omegn blir det årlig gjennomført ca 18.000 sykehusundersøkelser + ca 3.200 outreach undersøkelser og ca 2.900 operasjoner som gir blinde synet tilbake!

Klinikken har nå fått en Phaco-maskin til operasjon av grå stær, et operasjonsmikroskop, en splitter ny Toyota til frakting av pasienter fra de 16 omkringliggende helsestasjoner og 13 sett med forundersøkelsesutstyr til disse.

Vår måte å samle inn midler på var en stor konsert med lokale, godt kjente musikere, som opptrådde gratis og avtaler med næringslivet som ga fra 1.000 – 30.000 kroner årlig i tre år. Det siste var en utrolig smart måte å få inn penger på! Kan anbefales andre som skal gjøre større prosjekter.

Vi skulle ha vært i Mosambik for overlevering av utstyr våren 2019, men så kom syklonen Idai som raserte store deler av Mosambik, og særlig Beira, hvor alt ankommet utstyr sto. Den formelle overlevering ble foretatt ved Chimoio RC’s besøk av deres District Governor 05.09.2019. Herfra sendte vi videohilsninger fra DG Jutta Bachmann og Eidsvoll RK.

Tre fra vår klubb besøkte Mosambik i februar 2020, der besøkte vi barneskoler for å sjekke barns syn. Det var en fantastisk opplevelse! Dette skulle danne et grunnlag for NBF for å fortsette med slike undersøkelser. Det er svært viktig at synshemming oppdages tidlig og at flere får mulighet til operasjon før det er for sent. Grå stær er svært utbredt i Mosambik og det er enkelt å gjøre noe med.

En del briller ble i ettertid laget her hjemme, disse kunne ikke sendes grunnet dårlige fraktmuligheter pga Covid-19, men nå er de fremme og barna vil få briller når sommerferien er over.

Det tar tid å jobbe med GG, men for en glede det er å se når vi kommer i mål!

Lise BjørnsenBarn på skolen
Typisk blind i Mosambik

Overlevering av utstyr

Overlevering av utstyr

Pål Østby og sykebilen

Pål Østby og sykebilen

Lise Bjørnsen og sykebilen

Lise Bjørnsen og sykebilen

Kummerlige forhold for synsprøver

Kummerlige forhold for synsprøver

Operasjonsmikroskopet

Operasjonsmikroskopet

Gjermund Pekeberg, Lise Bjørnsen og Geri Finstad

Gjermund Pekeberg, Lise Bjørnsen og Geir FinstadInternasjonal utveksling


Tidligere prosjekter:

  • Belysning av soldaten ved brua
  • Infoskilt på Tingvoll
  • Utendørsscene på Eidsvoll 1814

Eidsvoll i Bilder

Eidsvoll i Bilder ble utgitt i 32 år.
Se et eksempel her:


Møteinformasjon

Møtested: Breidablikk
Adresse: Eidsvollbakken 26
Adresse 2: 2080
Adresse 3: EIDSVOLL
Postnummer: 2080
Sted: Eidsvoll
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:30:00
Møtespråk: no

Vær obs på at endringer i programmet kan skje. 
Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...